Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Studentstad
Algemeen Wonen

De leukste plaatsen om te wonen als student

De echte studentensteden, Nederland kent er meerdere. In welke plekken kun je als student nu echt het studentenleven ervaren? De studentensteden zijn de steden waar veel hogere scholen staan, wat natuurlijk logisch is want daar verzamelen alle studenten zich. In dit artikel zetten we de leukste studentensteden van Nederland voor je op een rij.

Groningen

In Groningen studeren 32.000 studenten en dat is niet gek want in Groningen staan 9 hoger
onderwijsinstellingen. De culturele voorzieningen en kroegen krijgen van de Groningse studenten hoge cijfers. Er zijn dan ook maar liefs 179 kroegen in de gemeente die zich bijna allemaal rond deGrote Markt en Poelestraat bevinden. Bekende kroegen zijn The Warhol, Chupito’s, ’t Golden Fust enDe Blauwe Engel.

Utrecht

In Utrecht zitten zo’n 18 schoolinstellingen dus studenten zijn zeker te vinden in deze stad. Het
aantal studenten in deze stad is 33.000. Door dit grote aantal scholen en studenten is het vinden van een kamer helaas lastig in Utrecht. Maar tegenover een hogere kamerprijs/kleinere kamer staat dan weer wel dat Utrecht een supergezellige stad is met een groot aanbod cafés en
uitgaansgelegenheden. Tivoli is de populairste uitgaansgelegenheid, waar feesten en concerten
worden georganiseerd. Clubs ‘Filemon en Baucis’, Club Lux, Ekko en De Winkel van Sinkel zijn ookpopulair onder de studenten. Er zijn genoeg studentenkamers in Utrecht te huur.
Leiden

Leiden

Leiden, dat niet alleen bekend staat als studentenstad maar ook de historische stad, telt zo’n 20.000 studenten. In Leiden staan niet extreem veel onderwijsinstellingen vergeleken met de andere studentensteden, maar toch is het een goed bevolkte studentenstad. Leiden staat bekend als een gezellige stad met de hofjes, grachten en steegjes. Ook in Leiden is het relatief moeilijk om een kamer te vinden, maar de kamerprijzen zijn wel rond het landelijk gemiddelde (íets hoger).

Maastricht

In Maastricht wonen 10.000 studenten. De studentenstad Maastricht is erg internationaal, mede omdat het vlak aan de grens is en mede door de Engelse opleidingen die de instellingen in de stad bieden. De populaire uitgaansplekken zijn het Vrijthof, de Platielstraat waar de twee bekendste uitgaansgelegenheden onder studenten (C’est la Vie en Twee Heeren) en de Kesselskade. Deconsumptieprijzen in Maastricht zijn opmerkelijk hoog, maar op donderdag is het studentenavond enkan je je biertje voor wat minder krijgen.

Breda

Breda is een vrij kleine studentenstad, maar wel gezellig. In de stad wonen zo’n 10.000 studenten en het vinden van een kamer in Breda is goed te doen. Breda is niet heel groot, maar toch telt de stad zo’n 130 kroegen. Bekende hotspots onder studenten zijn de Grote Markt, ’t Sas en natuurlijk carnaval in Breda.

Rotterdam

Rotterdam is een echte studentenstad met veel opleidingen en scholen. De stad is op Amsterdam nade grootste gemeente van Nederland. Ook Rotterdam is net zoals Maastricht een internationale studentenstad waar veel buitenlandse mensen studeren. Rotterdam is zo’n geliefde studentenstad door de ruime keuze in opleidingen, de stad telt dan ook zo’n 50.000 studenten! Het vinden van een kamer in Rotterdam is lastig en de kamerprijzen liggen ook boven de gemiddelde kamerprijs van Nederland.

Eindhoven

Eindhoven is de grootste stad van Noord-Brabant en telt zo’n 20.000 studenten. De stad wordt ook wel de ‘kennisstad’ genoemd, onder andere door het grote aantal studenten dat er woont.
Eindhoven kent meer dan 200 cafés en uitgaansgelegenheden en is dus een perfecte studentenstad. Op het Stratumseind zijn genoeg studentencafés te vinden! De prijs per meter voor een studentenkamer in Eindhoven ligt onder het landelijk gemiddelde, wat natuurlijk superfijn is voor de Eindhovense studenten.

Tilburg

In Tilburg wonen zo’n 23.000 studenten. De studentenstad heeft de hoogste kroegdichtheid van heel Nederland en staat bekend om de vele uitgaansplekken zoals 013 Poppodium. De kamerprijzen in Tilburg zijn net zoals in Eindhoven onder het landelijk gemiddelde en het vinden van een kamer in Tilburg is geen groot obstakel.
Dit waren de grote studentensteden van Nederland op een rij. Iedere stad heeft zijn eigen
kenmerken en elke stad is gezellig. In welke studentenstad je ook woont of gaat wonen, studeer ze!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *