Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Je huis isoleren met een relatief klein budget: 3 tips
Algemeen Wonen

Je huis isoleren met een relatief klein budget: 3 tips

Woningisolatie speelt tegenwoordig een belangrijke rol. Met name in oudere woningen valt er echter nog veel winst te behalen. Niet zonder reden. Met betere isolatie kunnen de energieprijzen worden gedrukt en zal het wooncomfort toenemen. Bovendien heeft dit ook voordelen voor de toekomstige verkoop van het huis. Op elke woning wordt immers een energielabel gedrukt. Dit is iets waar vandaag de dag steeds meer op wordt gelet. Een woning met een slecht energielabel zal veel minder gunstig in de markt liggen. Dit heeft ook gevolgen voor de waarde van het huis. Door woningisolatie kan de waarde van het huis weer opnieuw toenemen. 

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar dit betekent wel dat je flink moet investeren in je woning. Hoe pak je dit aan als je een relatief klein budget hebt? Hoewel een budget het lastiger maakt, is dit zeker niet onmogelijk. Met behulp van de volgende drie tips moet dit zeker lukken. 

  1.  Kies voor goedkoper isolatiemateriaal 


Wees je ervan bewust dat isolatiemateriaal tegen zeer uiteenlopende prijzen verkrijgbaar zijn. Dat een soort materiaal goedkoper is, betekent uiteraard niet dat het minder goed isoleert. Goede voorbeelden zie je terug op https://www.budgetisolatieshop.nl/. Hier vind je enkel isolatiematerialen die scherp geprijsd zijn. Handig wanneer je slechts over een beperkt budget beschikt. 

Houd er wel rekening mee dat niet alle materialen voor elk soort isolatie geschikt zijn. Daarom is het verstandig om van tevoren advies in te winnen. Dit kan zowel online als via een vakman. Je kunt eventueel ook de website raadplegen. 

Wil je er zeker van zijn dat je het juiste materiaal kiest? Kies dan voor een materiaal dat erg flexibel en makkelijk hanteerbaar is. Denk bijvoorbeeld aan glaswol isolatie. Dit is de perfecte toevoeging wanneer je het huis aan het renoveren bent. Het kan op heel veel verschillende plekken worden gebruikt om de woning beter te isoleren. Het is geschikt voor spouwmuurisolatie of om de wanden en daken verder te isoleren.

  1. Doe het zelf 


Als je slechts over een klein budget beschikt, dan heb je vaak niet heel veel ruimte om ook nog eens vakmensen in te schakelen. Het goede nieuws is dat isoleren meestal niet al te moeilijk is. Met het juiste materiaal en de nodige instructies kom je al een heel eind. 

Wist je dat er bovendien online heel veel te vinden is over isoleren? Zelfs doe-het-zelf-filmpjes waarin stapje voor stapje wordt uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Hierdoor wordt het isoleren van de woning iets wat bijna iedereen zelf kan doen. Vraag eventueel mensen uit je nabije omgeving om een handje te helpen. Vele handen maken licht werk en het kost je nauwelijks iets! 

  1. Het toevoegen van isolatie aan de ramen 


Wist je dat heel veel warmte weet te ontsnappen door de kieren van de ramen in huis? Een huis met veel ramen zal dan ook een stuk tochtiger zijn. Dit is dan ook een goede plek om te beginnen als je zelf meer aan isolatie wilt doen. De beste manier is natuurlijk om voor andere beglazing (eventueel in combinatie met nieuwe kozijnen) te kiezen. Maar dit kost wel wat. Een goedkoper alternatief is het gebruik van een achterzetraam, een tochtstrip of schuim. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *