Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Houten vloeren
Algemeen Interieur Mooi Tips Wonen

Houten vloer voor een betaalbare prijs

Wil jij graag een houten vloer in huis, maar vind je een echte houten vloer te duur? Dat snappen we. Een houten vloer is prachtig, maar wel prijzig. Toch willen veel mensen graag een houten vloer in huis. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke tinten, de nerven en het speelse effect van noesten. Daarnaast is een houten vloer op diverse manieren te leggen, waardoor het geheel naar wens aan te passen is. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven voor een echte houten vloer.

Vinyl houten vloer

Een van deze alternatieven is vinyl. Dit is een houten vloer van kunststof. Het is gemakkelijk in onderhoud en stofzuigen en dweilen is genoeg om het vinyl schoon te houden. Daarnaast is vinyl waterbestendig en dus ook geschikt voor vochtigere ruimtes, zoals de badkamer. Het enige nadeel? Als je meubels op vinyl plaatst, zie je een paar dagen later de afdrukken nog. Houd hier dus rekening me wanneer je kiest voor een vinyl vloer.

Laminaat

Het volgende alternatief op een houten vloer is laminaat. Het verschil met een houten vloer en laminaat is niet eens te zien. Daarnaast is een laminaat vloer erg gemakkelijk te leggen en, net als een vinyl vloer, makkelijk te onderhouden. Een voordeel van laminaat ten opzichte van een echt houten vloer, is dat laminaat niet piept of kraakt wanneer je er over heen loopt. Het is gemaakt van samengeperste houtvezels met een decoratie laag. Hierdoor lijkt het een echt houten vloer.

Een houten vloer van tegels

Een ander alternatief zijn tegels met een houtlook. Deze zijn erg stevig en zullen niet snel beschadigen. Daarnaast zijn tegels erg makkelijk om schoon te houden. Het enige nadeel aan een houten vloer van tegels, is dat het wat duurder is in de kosten. Voor het plaatsen van tegels moet je iemand in huren, hierdoor stijgt het kostenplaatje bij deze keuze ook.

Het aanschaffen van een houten vloer

Heb je al een alternatief gekozen voor een echt houten vloer? Wanneer je toch nog twijfelt is het aan te raden om naar een speciaalzaak te gaan. De werknemers kunnen je hier verder bij helpen. Een voorbeeld van een betrouwbare speciaalzaak met een showroom is Bebo Parket. Welk alternatief kies jij?

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *