Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Gordijnen kiezen doe je zo!
Tips Wonen

Gordijnen kiezen doe je zo!

Wanneer je je huis aan het inrichten bent, dan zijn de gordijnen een belangrijk detail. De gordijnen zorgen ervoor dat je privacy in je huis hebt en jezelf kan afsluiten van wat er buiten gebeurt. Maar er zijn veel verschillende soorten gordijnen die elk zijn voor- en nadelen hebben. Daarom kan het soms lastig zijn om iets te kiezen wat goed bij jou past. In deze blog geven we je een paar tips waar je aan moet denken als je gaat kiezen welke gordijnen bij jou passen. 

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten gordijnen. Daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt waarmee je wat inzicht kan krijgen welke keuzes je eigenlijk allemaal hebt. 

 • Gordijnen
 • Vouwgordijnen
 • Rolgordijnen
 • Plisségordijnen
 • Dupligordijnen
 • Jaloezieën 
 • Shutters
 • Lamellen
 • Versus gordijnen
 • Paneelgordijnen
 • Horren

Zoals je kan zien zijn er veel verschillende soorten, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Hieronder lichten we er een paar uit die vaak worden gebruikt. Je kan natuurlijk ook zelf even rondkijken bij de verschillende aanbieders. Daarbij is het assortiment van Decorette een aanrader. Decorette is gespecialiseerd in gordijnen en decoraties voor aan de muur

Gordijnen

De meest voorkomende variant zijn de reguliere gordijnen. Een groot voordeel van de reguliere gordijnen is dat je voor relatief weinig geld je kamers van gordijnen kan voorzien. Echter een nadeel wat vaak voorkomt is dat de gordijnen doorschijnend zijn en dus de lichtinval van buiten niet goed tegenhouden. 

Rolgordijnen

Rolgordijnen kenmerken zich door het gemak waarmee je de gordijnen kunt sluiten en de effectiviteit van het buitenhouden van de lichtinval. De rolgordijnen zijn over het algemeen erg populair en gemakkelijk in bediening. Je kan rolgordijnen ook goed combineren met diverse woonaccessoires

Lamellen

Als je voor lamellen kiest dan kies je voor gemak. Je kan letterlijk met een handomdraai veranderen hoeveel licht er binnenkomt. Je kan hier ook zelf nog aanpassingen maken in hoeveel licht er in de kamer komt. Waar je bij veel van de andere varianten van gordijnen alleen de keus hebt om ze te sluiten of openen, kan je de lamellen ook deels sluiten of deels openen. Een echte aanrader dus. 

Shutters

Een andere variant zijn de shutters. Shutters zijn vergelijkbaar met lamellen, alleen zijn shutters van hout gemaakt en is alleen de binnenkant verstelbaar. Je kan shutters wel gemakkelijk op verschillende manieren neerzetten, waar je lamellen vaak alleen voor een raam kan bevestigen. Je kan een shutter bijvoorbeeld ook gebruiken om een grote ruimte op te delen in meerdere kleinere ruimtes. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *