Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Zo transformeer je een kinderkamer tot een echte tienerkamer
Interieur

Zo transformeer je een kinderkamer tot een echte tienerkamer

De tienertijd is een spannende tijd. Zowel voor kinderen als ouders. In je hart zullen je kinderen altijd klein blijven. Inmiddels is je prepuber al hard op weg richting de middelbare school en merk je dat hij zijn oude kinderkamer al aardig ontgroeid is. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen.

Bedenk goed dat de puberteit al lastig genoeg is. Je kind moet daarom een veilige en rustgevende plek hebben om zich in terug te trekken. Eentje die voldoet aan alle wensen. Bovendien moet een tienerkamer ook gericht zijn op het maken van huiswerk. Iets wat op de basisschool niet of in veel mindere mate werd gedaan. Als je kind bijna naar de middelbare school gaat, is dit dan ook hét perfecte moment om de kinderkamer om te toveren tot een echte tienerkamer. Maar hoe pak je dit aan? We zetten een aantal tips op een rij.

Benodigdheden om te kunnen studeren

Voorheen was de slaapkamer vooral een plek om te spelen. Inmiddels is het eerder een ruimte waar ze de hele dag verblijven, chillen, studeren en ook af en toe slapen. Als je mazzel hebt, verschijnt je puber ook heel soms beneden. Goed om ook het leren te stimuleren. Misschien zijn er zelfs nog wel elementen uit zijn kinderkamer aanwezig die hierbij gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een ruim bureau of een krijtbord. Een krijtbord kan ook gebruikt worden om belangrijke afspraken op te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de orthodontist of het meenemen van de gymspullen. Zo hoeft je puber dit nooit meer te vergeten.

Doordat er steeds meer huiswerk komt, is het ook belangrijk dat er voldoende werklicht aanwezig is. Zeker gedurende de winter. Zo kan je puber de hele dag door aan de slag gaan.

Apparaten

Misschien stam jij nog uit de tijd dat een computer zeldzaam was en zeker niet op de kamer van een puber stond, maar inmiddels is dat echt wel anders. Je kunt er niet meer onderuit. Veel kinderen zijn tegenwoordig zelfs verplicht om een laptop mee naar school te nemen. Ook moet er regelmatig thuis iets geprint worden. Zorg er daarom voor dat je kind in zijn kamer van alle gemakken voorzien is. Leg ook een voorraadje printpapier en samsung toner aan in zijn kamer. Zo grijpt hij nooit mis en hoeven jullie nooit halsoverkop ergens anders aankloppen om een schoolopdracht te maken.

Een ander bed

Lang maakte het je kind niets uit waar hij in sliep. Dat prinsessen- of autobed voldeed uitstekend. Inmiddels begint je kind echter wel een beetje een eigen smaak te ontwikkelen. Zo’n kinderlijk eenpersoonsbed is nu echt niet meer in de trek. Daarom wordt het hoog tijd ook direct een ander bed aan te schaffen. Kies voor een stoer eenpersoonsbed of ga – indien de ruimte dit toelaat – voor een tweepersoonsbed. Blijven er regelmatig vrienden slapen? Kies dan eventueel voor een twijfelaar of plaats een extra slaapbank.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *