Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Creëer een woning naar jouw smaak
Tips Wonen

Creëer een woning naar jouw smaak

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om op een simpele manier het interieur te kopen dat tot één geheel zal samenkomen. Soms is het lastig om qua stijl en kleuren alles te combineren en iets te maken dat samenhangend is. Lees hier meer over het inrichten van je woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer om inspiratie op te doen.

Woonkamer

De woonkamer is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je huis omdat je hier veel tijd spendeert. Er staat vaak een woonkamer set, of misschien wel bankstellen van A-meubel. Wat je ook in je huiskamer plaatst, het moet comfortabel zijn en er ook mooi uit zien. Zo kiezen veel mensen er voor om van te voren te bepalen welke kleuren mooi bij elkaar passen zodat het allemaal bij elkaar kan. Denk ook aan houten meubilair, als je een houten eettafel hebt wil je ook stoelen die hier goed bijpassen. Zo zijn er natuurlijk veel verschillende kleuren hout.

Keuken

De keuken is ook een belangrijke plek, hier ontstaan de heerlijke maaltijden die vervolgens in de woonkamer worden opgediend. Daarom is het fijn als je keuken gestructureerd is en er leuk uit ziet. Velen kiezen voor neutrale kleuren in hun keuken omdat dit er fris uitziet, maar je kunt eigenlijk alle kanten op gaan hiermee. Van beige, baby blauw en grijs tot okergeel en mosgroen. Als je voor gekleurde keukenkastjes kiest kleurt de hele keuken eigenlijk al mee. Kies in ieder geval voor een lichte kleur als je maar een kleine keuken hebt, omdat dit de ruimte groter laat lijken. Donkere kleuren zorgen ervoor dat het opvalt dat het een kleine ruimte is. 

Badkamer

De meeste badkamers zijn vrij simpel, neutrale lichte kleuren zorgen ook voor een schone uitstraling. Je wil natuurlijk ook dat je badkamer makkelijk schoon te maken is, daar zijn bepaalde kleuren geschikt voor. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een leuk douchegordijn die je badkamer een vrolijk tintje geeft. De elementen die je toevoegt zijn ook afhankelijk van jouw smaak, zo geven houten en rieten meubels een natuurlijke look. Terwijl metalen weer een industriële look geven, het is maar net waar je naar op zoek bent. Jouw favoriete kleuren kun je ook toevoegen door middel van de handdoeken en washandjes. Zo hoef je niet te verven en houd je het subtiel. 

Slaapkamer

Een rustgevende slaapkamer is fijn, omdat het wel de plek is waar je daadwerkelijk tot rust wil komen. Bij het verven van de muren is het dus belangrijk om niet te kiezen voor té felle kleuren, omdat dit onrust kan opleveren. Als je toch wil gaan voor gewaagde kleuren kun je dit misschien beter kiezen als accent. Denk hierbij aan je beddengoed, extra kussens of gordijnen. Zo kun je alles goed laten matchen. 

Conclusie

Het kiezen van kleuren en materialen die bij elkaar passen zal ervoor zorgen dat je woning één geheel wordt. Bij het kiezen hiervan kun je uitgaan van je eigen smaak en gebruik maken van een kleurenpalet om te zien wat mooi samen gaat.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *