Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Welke vloer landelijke stijl?
Interieur Tips Wonen Woonkamer

Welke vloer landelijke stijl?

Een landelijk interieur is al van oudsher zeer populair in ons land. Deze woonstijl staat in het teken van de sfeer die je enkel op het platteland kunt proeven. Om die sfeer in huis te halen, maak je gebruik van natuurlijke materialen en stem je de meubels, accessoires en kleuren feilloos op elkaar af. Qua meubels en accessoires is het creëren van de landelijke stijl niet zo moeilijk. Wanneer we spreken over vloeren is het echter een heel ander verhaal. Slechts weinig mensen weten hoe ze de landelijke stijl binnen hun vloerkeuze kunnen introduceren. Welke vloer past bij de landelijke stijl? Wij zochten het uit.

Houten vloeren

Een stoere houten vloer past ook uitstekend binnen de natuurlijke uitstraling van de landelijke stijl. Een houten vloer is nooit perfect, dat is juist het karakteristieke kenmerk wat hem zo geliefd maakt bij mensen. Door de knoesten en oneffenheden lijkt het net alsof de vloer leeft. Dit past dan ook uitstekend bij het plattelandsgevoel. Kies bijvoorbeeld voor eiken houten vloeren of ga voor een klassiek parket. Een onbewerkte houten vloer past het beste bij de landelijke stijl. In de landelijke stijl wil je juist de natuurlijke charme van hout bewaren. Ook een vergrijsde kleur is een uitstekende keuze!

De meubels en accessoires kunnen in het houtthema worden doorgetrokken, maar je kan ook kiezen voor een spannend contrast. Denk bijvoorbeeld aan een donkere vloer en lichte meubels of visa versa. Dat geeft de ruimte net iets extra’s!

houten vloer landelijk

Natuursteen

Ook een natuurstenen vloer is bij uitstek geschikt binnen de landelijke woonstijl. Deze roep direct gevoelens van nostalgie op en laat je direct in het plattelandsgevoel komen. Met name de robuuste natuurstenen vloeren passen uitstekend bij deze woonstijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leisteen of kalksteen.

Als je kiest voor een natuurstenen vloer is het wel belangrijk dat je deze op de juiste manier reinigt. Vaak zien we dat er fouten gemaakt worden tijdens het schoonmaken, waardoor de kwaliteit en levensduur van de vloer drastisch afneemt. Zo mag je de vloer nooit behandelen met (zure) reinigingsmiddelen. Deze kunnen onverwachte chemische reacties bij je vloer veroorzaken.

PVC

Last but not least… de PVC vloer. PVC? Dat is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij de landelijke stijl. Je zal immers niet snel voor kunststof kiezen als je de natuurlijke uitstraling binnen je woning zo belangrijk vindt. Toch is PVC beter te combineren met de landelijke stijl dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat komt vooral door het ruime aanbod van PVC vloeren. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten en maten. De meeste vloeren met natuurgetrouwe dessins zijn bijna niet meer van de echte vloeren te onderscheiden. Zo kan je eenvoudig die natuurlijke en warme uitstraling in huis halen, maar geniet je wel van de voordelen van PVC. Bijkomend voordeel is, dat PVC vloeren ontzettend gemakkelijk te onderhouden zijn en ook nog eens over een zeer lange levensduur beschikken. Daarnaast voelt PVC een stuk minder koel aan dan natuursteen. Hierdoor geniet je van een hoger wooncomfort en geniet je van een geweldige finishing touch voor jouw landelijke woning.

landelijk interieur

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *