Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tips voor het inrichten van een grote woonkamer
Interieur Mooi Tips Wonen Woonkamer

Tips voor het inrichten van een grote woonkamer

Vaak denkt iedereen: ‘’een grote woonkamer is makkelijk om in te richten’’, maar niets is minder waar. Misschien is het jouw wens om een grote leefruimte te hebben maar er zit ook een keerzijde aan. De uitdaging zit hem in het gezellig en knus maken. Ben jij gezegend met een grote woonkamer, maar vind je het des te lastiger om het in te richten? Meubilex geeft ons een aantal tips voor het inrichten van een grote woonkamer.

Knus en sfeervol

De grootste keerzijde aan een grote woonkamer is om het knus en sfeervol te maken. De meubels die mee zijn genomen van jouw vorige (kleinere) woonkamer verdwijnen in de ruimte. Meestal gaat het hier om bankstellen. Een grote woonkamer heeft ook grote bankstellen en gebaren nodig. Ben je toevallig nog op zoek naar een groot bankstel? Dan kun je makkelijk bij Meubilex terecht.

Bij een grote woonkamer staat het vullen van de ruimte centraal. Dit kun je al heel gemakkelijk bereiken met grote loungebanken en hoekbanken. Of plaats een kleiner bankstel met twee fauteuils. Plaats deze bankstellen in het midden van de ruimte om de grootte op te breken. Met een groot bankstel maak je al snel een statement. De ruimte vult zich al heel gemakkelijk op. Daarnaast is het ook nog heel gezellig om met z’n allen op het bankstel neer te ploffen met de hele familie.

Knus en sfeervol woonkamer

De indeling

De indeling is de grootste uitdaging bij een grote woonkamer. Dit is goed te realiseren door verschillende leefruimtes te creëren. Denk hierbij aan een gezellige zithoek, eethoek en leeshoek of eventuele speelhoek. Hier zijn roomdividers of vloerkleden uitermate geschikt voor. Kies een vloerkleed met een apart patroon of andere kleuren zodat er een groot contrastverschil ontstaat en de ruimtes eenvoudig worden afgebakend. Vul de ruimte tot slot met grote meubels, maak grote gebaren. Denk ook aan een grote plant in een grote pot. Hoe groter de objecten, hoe knusser de ruimte aanvoelt. Decoreer het bankstel tot slot met

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *