Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Wat mag er in jouw woonkamer niet ontbreken?
Wonen

Wat mag er in jouw woonkamer niet ontbreken?

De woonkamer is het wooncentrum van iedere woning. Het is van alle kamers veruit de belangrijkste van allemaal. Het is de kamer waar je met je familie, het gezin, vriend of vriendin tezamen komt. Een deel van het huis waar gezellige filmavonden gehouden worden, waar je de gasten mag ontvangen, lekker tot rust komt of geniet van een overheerlijk drankje. Het maakt niet uit wat jouw smaak of stijl is, modern of klassiek of landelijk. Jouw woonkamer moet een omgeving worden waar je je op jouw gemak voelt. Een comfortabele bank, luxe tv, praktische salontafel, vloerkleed, maar hiermee is het nog niet klaar. Geen idee wat er nog ontbreekt? Hierbij een aantal tips en ideeën voor jouw op een rijtje gezet!

Versie je tv

Voor sommige mensen is de televisie het pronkstuk van de woonkamer, terwijl andere huishoudens de TV maar bijzaak vinden en deze het liefst ergens verstoppen. Maak bijvoorbeeld een collage waar de tv een onderdeel van wordt. Hang op de muur achter de TV wat posters, collages, schilderijen of foto’s. Maak de TV minder prominent en creëer sfeer in de woonkamer.

Zorg voor het juiste klimaat

Aangezien er veel tijd doorgebracht wordt in de woonkamer is het wel zo prettig om er lekker comfortabel bij te zitten of liggen. Een degelijke verwarming, goede ventilatie en in de zomer voldoende koeling door bijvoorbeeld een mobiele airconditioning. Ben je niet zo van de energiekosten, wellicht helpt een extra kleedje voor over de benen, een lekker warm tapijt op de vloer om de voeten warm te houden of een infrarood verwarming gericht op de plek waar jij graag zit. Vindt je de temperatuur wel goed maar voelt het te vochtig of te droog in de kamer? Een mobiele airco zonder slang zoals een luchtkoeler of luchtbevochtiger helpt bij het verkrijgen van de juiste atmosfeer en tevens temperatuur in de woonkamer.

Voor de wijnliefhebbers

Wordt er geregeld een wijntje genuttigd voor de tv in de woonkamer? Dan is een goed wijntje een must. Laat deze dan ook goed rijpen en bewaar de wijn op de juiste manier om er zodoende nog langer van te kunnen genieten. Een wijnkoelkast zorgt ervoor dat jij en jouw gasten op een wijn getrakteerd worden die met kwaliteit en liefde bewaard is. Nooit weer last van te koude, bedorven of te warme wijn.

Groen is cool!

Iedere woning heeft er wel één of meerdere in huis staan. Planten zijn absolute musthaves voor in maar ook buiten het huis. Dat betekent dat deze in de woonkamer absoluut niet mogen ontbreken. Het staat natuurlijk prachtig mooi, oogt natuurlijk, vreedzaam en is een duurzame en voor de mens gezonde manier om de woonkamer te decoreren. Planten hebben niet voor niets een positieve impact op jouw humeur, productiviteit, concentratie en creativiteit. Groen in huis werkt stressverminderend, kan tegen verkoudheid en keelpijn helpen en reinigt ook nog eens de binnenlucht in huis. Geef leven aan jouw woonkamer door er leven in te plaatsen, oftewel levensechte planten. Niet zo’n plantenkenner? Ga eens te rade bij een tuincentrum of zoek online via backlinks op het internet naar de meest geschikte kamerplant voor in jouw woonkamer.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *