Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Verhuizen naar het buitenland
Tips

Verhuizen naar het buitenland

Droom jij ervan om te wonen in een warm land? Misschien wil je zelf een huis duurzaam bouwen, of huur je liever een appartement zodat je nergens aan vast zit. Of je nu koopt of huurt, je zult een land moeten uitzoeken waar jij je wil vestigen. Er is tenslotte veel keuze, daarom zul je afwegingen moeten maken. Zodra je hebt besloten dat je wil emigreren zul je je verhuizing moeten regelen. Lees hier meer over wat hier allemaal bij komt kijken.

Kopen

Ben je van plan om een huis te kopen? In Nederland kun je waarschijnlijk een hypotheek krijgen, terwijl dit in het buitenland soms lastiger is. Wel is het zo dat sommige landen regelingen hebben waarbij je bijvoorbeeld subsidie krijgt als je kiest voor duurzaamheid. Daarnaast zijn er ook vele landen waar jouw koopkracht hoger ligt en de huizen dus goedkoper zijn. Kies bijvoorbeeld voor een huis in een land waar je afgelegen kunt wonen, je zult zien dat de prijzen hier lager zijn. Ga wel eerst altijd langs voor een bezichtiging zodat je zeker weet dat het ook wat is. Vertrouw niet alleen maar op foto’s.

Huren

Het huren van een huis is een goede optie voor mensen die niet vast willen zitten aan één plek. Misschien weet je nog niet helemaal zeker of je de plek wel zo fijn gaat vinden als dat je dacht. Of misschien vind je het prettig om elk jaar weer naar een ander land te gaan of naar een andere plek in een land. In dat geval is huren perfect. Je kunt zelfs voor 6 maanden iets huren voordat je bijvoorbeeld gaat kopen. Dan kun je kijken hoe het je bevalt. Er zijn veel websites waar je langetermijn woningen op kunt vinden, maar je kunt altijd het beste zoeken als je in het land zelf bent.

Landen

Binnen Europa kun je vrij reizen, werken en wonen. Misschien heb je een baan in Nederland die je ook online kunt doen, of ga je op zoek naar een baan in het buitenland. Houd er in ieder geval rekening mee dat je buiten Europa een visum nodig hebt als je voor een langere tijd wil verblijven. Ga eens na wat jouw wensen zijn van je bestemming, bijvoorbeeld de temperatuur en klimaat, de cultuur, het eten of de locatie. Sommigen willen graag dichtbij de zee wonen terwijl anderen liever ergens in de bergen willen wonen. Houd er ook rekening mee dat je zorgverzekering zal veranderen als je je permanent in een ander land inschrijft. Je mag als Nederlander maximaal 8 maanden per jaar verblijven in het buitenland.

Verhuizen

Heb je een land gevonden waar je wil wonen en is de huizenjacht geslaagd? Dan kun je gaan verhuizen. Hoeveel en welke spullen je allemaal meeneemt is afhankelijk van hoe lang je blijft en wat je allemaal nodig hebt. Velen kiezen ervoor om de meeste meubels te verkopen omdat het een gedoe is. Met de opbrengst kun je ook weer nieuw meubilair kopen voor je nieuwe inrichting.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *