Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

bijpassend tuin woonkamer
Tips Woonkamer

Een bijpassende tuin bij jouw woonkamer

Eén van de problemen waar mensen vaak tegenaan lopen is zij een eenduidige stijl missen in hun huis. Dit is vaak niet zo erg bij de slaapkamers en badkamer, want daar komen toch niet zoveel gasten, maar wel in de huiskamer en keuken. Het is ook best wel lastig om één dezelfde stijl te vinden in deze twee verschillende ruimtes, maar dit is toch wel heel mooi uiteindelijk. Hoe zorg je er nou het beste voor dat jouw woonkamer en jouw tuin dezelfde stijl hebben?

Kleur

De stijl en de kleur zijn de basis eigenlijk elke kamer, dus ook je tuin en woonkamer. Dit betekent eigenlijk dat je dezelfde kleuren terug moet laten komen in je tuin als in je huis. Ben je helemaal fan van bruin en wit? Laat deze twee kleuren dan ook duidelijk naar voren komen in je tuin. Je kan deze kleuren vooral terug laten komen in je accessoires en je planten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan veel witte bloemsoorten en tuinmeubelen in de kleur bruin. Verder zou je kussens en verdere accessoires ook nog kunnen matchen met je interieur kleuren.

Stijl

Naast de kleur is een eenduidige stijl binnen en buiten ook erg belangrijk. Heb jij in je huis een lodge look, zorg dan dat er in je tuin veel hout terug te zien is. Dit is ook het geval als jij een Toscaanse stijl in je huis hebt. Bij deze stijl is veel groen ook erg van belang. Heb jij meer een city look in je huis? Ga dan voor een strakkere tuinset van bijvoorbeeld chroom en staal. Bij deze stijl kan een vleugje glamour natuurlijk niet missen. Goud en zilver zijn hierbij vaak mooi maar ook spiegel elementen. Je kan het uiteindelijk zelf zo gek maken als je wilt.

Wil jij binnen echt graag een hele andere stijl dan buiten? Dat kan natuurlijk. Als dit het geval is, is het erg belangrijk dat er een natuurlijke overgang zichtbaar is van binnen naar buiten. Zo zijn de diverse stijlen wel zichtbaar maar is de overgang niet abrupt.

Buiten naar binnen

Naast dezelfde kleuren en stijl naar buiten te halen, kan je ook de buiten stijl naar binnen halen. Er zijn namelijk vaak typische buiten meubels die niet vaak zichtbaar zijn in een huis, en toch kan je deze naar binnen verplaatsen. Een goed voorbeeld hiervan is een hangstoel van bamboe.

Genoeg keuzes dus om je tuin en woonkamer één te maken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *