Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Veelgestelde vragen over houten vloeren
Interieur Mooi Tips Wonen

Veelgestelde vragen over houten vloeren

Met het enorme aanbod van houten vloeren, kan het nog wel eens lastig zijn om een keuze te maken. Er zijn zoveel mooie opties beschikbaar. Waardoor het zomaar kan zijn dat je lange tijd moet nadenken voordat je de knoop doorhakt. Om je het gemakkelijker te maken, hebben we een aantal veelgestelde vragen over houten vloeren op een rijtje gezet. En uiteraard hebben we zo goed mogelijk antwoord proberen te geven.

Waarom zou ik voor een houten vloer kiezen?

Waarschijnlijk is het antwoord op deze vraag je al wel duidelijk. Maar wanneer je kiest voor een houten vloer profiteer je van veel voordelen. Zo zorgt het onmiddellijk voor een verbeterde uitstraling in huis. En zal hierdoor ook de waarde van je huis stijgen. Daarnaast helpt een houten vloer om het huis vrij te maken van allergenen. En zijn de vloeren goed te recyclen. Wat ook weer bijdraagt aan een beter milieu.

Met welke factoren moet ik rekening houden?

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een houten vloer. Echter zijn er enkele factoren die voor een groot gedeelte een goede keuze veroorzaken. Ten eerste is de ruimte belangrijk. In welke kamer ga je de vloer leggen? Is het een kleine of juist een grotere kamer? Bij kleine kamers gebruik je liever lichtere kleuren. Omdat dit je kamer groter laat lijken. Bij grotere kamers zijn donkere kleuren juist weer aan te raden. Dit zorgt voor een warmer en gezelliger gevoel.

Let daarnaast ook op de combinatie van de kleuren die je gebruikt. Wil je aan de rest van je interieur niets aanpassen? Dan moet je ervoor zorgen dat de kleur van de vloer goed bij de kozijnen, meubelen en andere zaken passen. Consistentie in het toepassen van kleuren en stijlen is erg belangrijk bij het creëren van een mooi interieur.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de gebruiksintensiteit. Wordt er veel over de vloer gelopen? Dan wil je voor steviger materiaal kiezen. Hierbij geldt over het algemeen: hoe hard het hout, hoe minder schade je zal aanrichten. Houd tenslotte rekening met het licht waarin je een vloer bekijkt. Je vloer zal er anders uitzien wanneer de zon erop schijnt. Ga je naar vloeren kijken? Let dan op de mate van daglicht dat op dat moment op de vloer schijnt.

Met welke factoren moet ik rekening houden?

Hoe vochtig is de ruimte?

Let bij het kiezen van een houten vloer ook op de mate van vocht in je ruimte. Zo kun je in vochtigere ruimtes beter voor parketvloeren kiezen, dan voor natuurlijk hardhout. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer. Hier zal een parketvloer altijd beter volstaan. Vraag altijd even na bij je leverancier of de vloer geschikt is voor de kamer waar je het wilt aanleggen. Zo kun je veel problemen voorkomen.

Houten vloeren en allergieën, is het aan te raden?

Houten vloeren zijn absoluut aan te raden wanneer jij of je huisgenoot een allergie heeft. Het is namelijk heel goed te onderhouden. En zo kun je stofophopingen vrij makkelijk vookomen. Zeker wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld een vloerbedekking. Daarnaast kun je dierenharen ook heel makkelijk verwijderen.

Met dit artikel hopen we dat je al goed opweg bent met het kiezen van een houten vloer. Neem altijd voldoende tijd om tot een goede keuze te komen. Want een houten vloer is een investering waar je heel lang plezier van kunt hebben.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *