Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Hoe bereid je je huis voor op een bezichtiging?
Wonen

Hoe bereid je je huis voor op een bezichtiging? 

Je huis staat te koop. Misschien al even, misschien nog maar kort. Als het goed is, betekent dit ook dat er binnenkort mensen komen kijken. Het bezichtigen kan beginnen. De hoop is natuurlijk dat er één geïnteresseerd genoeg is om een bod te doen. Voordat het echter zover is, moet er nog wel een hoop gedaan worden. Je kunt er zelf alles aan doen om je kansen op de woningmarkt te vergroten. Dit doe je bijvoorbeeld door je huis voor te bereiden op de bezichtiging. Maar hoe pak je dit precies aan? Waar moet je aan denken? In dit artikel geven we enkele tips.

Vraag om advies aan de makelaar 


Allereerst is het belangrijk om advies in te winnen bij je makelaar. Een onafhankelijke makelaar Groningen weet precies hoe je jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk kunt maken voor de huizenmarkt. Makelaars hebben al wat huizen verkocht. Vaak ook veel soortgelijke woningen. Ze weten waar de koper naar op zoek is. Daarom is het verstandig om eerst hem om advies te vragen. Hij kan samen met jou een rondje door het huis maken en vertellen welke dingen je beter even kunt opruimen voor de bezichtiging en waar je mogelijk nog enkele aanpassingen moet maken. 

Verwijder persoonlijke items


Het is belangrijk dat de woning er zo neutraal mogelijk uitziet tijdens de bezichtiging. Sommige mensen vinden het heel lastig om door een woning heen te kijken. Om te zien hoe deze eruit zou kunnen zien als zij er woning. Wanneer de woning erg persoonlijk lijkt door foto’s en andere items, kan dit ze in de weg staan om hier doorheen te kijken. Daarom wordt meestal aanbevolen om fotolijsten en andere persoonlijke items tijdelijk op te bergen. 

Het is slim om een kastje in huis leeg te maken, zodat je voor een bezichtiging altijd eenvoudig deze spullen kunt opbergen. Dat scheelt je telkens een heleboel extra werk. 

Maak het huis schoon en zorg voor een lekkere geur 


Een schoon huis is direct een stuk aantrekkelijker. Zorg er daarom voor dat deze er werkelijk fantastisch uitziet voordat er mensen komen kijken. Hierdoor oogt het huis niet alleen direct een stuk ruimer, maar is het voor mensen ook gemakkelijker om de voordelen van het huis te zien. Zorg er tevens voor dat er een lekkere geur in huis hangt. De hersenen reageren niet alleen op wat ze zien, maar ook op wat ze ruiken. Een heerlijke geur kan de zintuigen dusdanig beïnvloeden dat het huis direct een stuk aantrekkelijker wordt. Dit kan ook andersom werken. Als het huis naar rook of huisdieren ruikt, dan kan dit er juist voor zorgen dat de woning minder aantrekkelijk wordt. 

Lucht het huis daarom goed voor elke bezichtiging en hang eventueel luchtvreters op. Je kunt er ook voor kiezen om eventuele luchtjes te camoufleren met bijvoorbeeld de lucht van versgebakken appeltaart of cake. Dat ruikt niet alleen heerlijk en huiselijk, maar zorgt er ook voor dat mensen nog even wat langer blijven hangen en het huis in zich opnemen terwijl ze een lekkere snack proberen. Win-win! 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *