Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Breng meer sfeer in de woonkamer met luxe woonaccessoires
Interieur Tips Wonen

Breng meer sfeer in de woonkamer met luxe woonaccessoires

De woonkamer is een van de ruimtes in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Of je nu na een lange werkdag heerlijk op de bank wilt liggen, met vrienden of familie bijpraat of gewoon wilt relaxen en tv kijken: de woonkamer wordt voor heel veel verschillende doelen gebruikt. Het is dan ook een van de ruimtes waarvan je graag wilt dat deze sfeervol en knus is ingericht. Alleen hoe maak je een sfeervolle ruimte knus? Dat is meer dan alleen een paar gezellige meubels en accessoires neerzetten. Wil je een echt thuis gevoel creëren, dan moet je een goede verhouding zien te vinden tussen persoonlijke stijl, stijlvol en warmte. Maar hoe doe je dit en welke accessoires gebruik je daarvoor? En hoe zorg je ervoor dat de woonkamer ook weer niet overvol staat? Hieronder een paar handige tips om je woonkamer sfeervol in te richten met mooie en luxe accessoires.

Kies voor de juiste kleuren

Een van de eerste dingen waar je op moet letten als je een woning sfeervol wilt kunnen inrichten is het gebruik van kleur. Kleuren zijn over het algemeen een goede bron voor het maken van sfeer, maar een verkeerde kleur in een interieur kan er juist ook voor zorgen dat een interieur kil of ongezellig wordt. Met gebruik van de juiste tinten in je interieur kun je zorgen voor gezelligheid, eenheid en sfeer. Maar kies je de verkeerde kleuren uit, dan kan dit ook een tegenovergesteld effect in de sfeer en uitstraling van de woonkamer hebben. Een goed advies is daarom om te kiezen voor zachte en rustgevende kleuren, deze vallen niet op en geven wel een warme sfeer. Kleuren die hierbij passen zijn bijvoorbeeld natureltinten, pastel of zandtinten. Hou je liever van donkere kleuren? Ook dat kan, met het gebruik van donkere kleur kan een ruimte ook knusser worden. Let hierbij alleen wel op dat donkere kleur de ruimte vaak kleiner maken en lichte kleuren de ruimte groter laten lijken. Wil je in een kleine woonkamer toch graag donkere kleuren gebruiken? Schilder dan bijvoorbeeld één muur in een donkere kleur of kies een donker bankstel als basis en laat de rest wit of neutraal. Zo heb je niet alleen meer warmte in huis maar heb je ook gelijk een leuk contrast tussen licht en donker. 

Kies voor luxe accessoires

Heb je na het gebruik van kleuren nog steeds niet echt een gezellige of sfeervolle woonkamer? Dan kun je kijken naar de accessoires die je gebruikt. Het gebruik van leuke accessoires is namelijk niet alleen ideaal voor het creëren van sfeer, maar ze kunnen ook als eyecatcher dienen en het interieur versterken. Als je de gehele woonkamer vol design meubelen zet, zal dit niet direct de sfeer opleveren die je zoekt. Ook al heb je dan prachtige meubels, sfeer zul je met de accessoires moeten maken. Hoe koop je dan de juiste accessoires? Een handige regel is om na te denken bij de accessoires die je koopt en jezelf af te vragen of de accessoires het interieur zullen versterken. Bij een positief antwoord moet je het zeker kopen, anders kun je het beter laten staan. Accessoires die het goed doen om een knussere en sfeervolle woonkamer te krijgen zijn bijvoorbeeld kaarsen en mooie lijsten. Dit kunnen kandelaars met hoge kaarsen tot kleine waxinelichtjes zijn. Ook in lijsten met posters tot kleine fotolijstjes kun je veel variëren.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *