Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Kamer groter laten lijken
Interieur Wonen Woonkamer

5 Tips om een woonkamer veel groter te laten lijken

Veel huizen hebben tegenwoordig een kleine woonkamer en dat is erg gezellig. Maar als je niet oppast lijkt zo’n ruimte een stuk kleiner en rommelige dan hij daadwerkelijk is. Met de onderstaande tips kun je je woonkamer veel groter laten lijken.

1. Meubilair op pootjes

Wanneer je grote massieve meubels hebt die dicht bij de grond staan kan je woonkamer een stuk kleiner lijken dan hij eigenlijk is. Door te kiezen voor meubilair dat op hoge pootjes staat kan je onder de meubels door kijken, wat ervoor zorgt dat de ruimte meer open en luchtiger lijkt. Het geldt dan ook vaak dat hoe meer je van de vloer ziet, hoe groter de ruimte oogt. Daarnaast is het ook makkelijker om schoon te maken onder hoog meubilair.

2. Transparante meubels en elementen

Nu we het toch hebben over een luchtige ruimte creëren doe je er goed aan om te kiezen voor transparante meubels en elementen. Hierdoor zie je niet alleen meer van de ruimte, maar het ziet er ook erg stijlvol uit. Een voorbeeld van transparante meubels is een opbergrek. Deze kan ook goed dienen als een functionele scheidingswand wanneer je bijvoorbeeld de keuken en woonkamer beter gescheiden van elkaar wilt hebben. Zijn je woonkamer en keuken één geheel? Denk er dan ook aan om te zorgen voor transparante elementen in je keuken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door niet voor een traditioneel gasfornuis te kiezen, maar voor een inductiekookplaat. Check voor de aankoop echter wel even een inductie kookplaat test, zodat je zeker weet dat je een goede in handen krijgt.

Kleuren waaier

3. Weloverwogen kleuren en prints

Bij een kleine ruimte moet je goed nadenken over de kleuren die je gebruikt. Zoals de meeste mensen weten kan wit de ruimte groter doen lijken en zwart heeft een verkleinend effect. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat je de woonkamer een stuk groter kan laten aanvoelen door de aandacht naar het plafond toe te trekken. Dit kan je doen door het plafond te behangen met een leuke print of er iets moois op te verven. Zorg er echter voor dat het niet te druk of te donker wordt, want dat zorgt voor het tegenovergestelde effect.

4. Spiegels

Door gebruik te maken van grote spiegels lijkt je woonkamer in één klap stukken groter dan hij is. Dit komt niet alleen omdat je de woonkamer als het ware twee keer ziet op die manier, maar het helpt ook met het licht te reflecteren en een lichte ruimte oog groter dan een donkere ruimte. Kies echter voor één grote spiegel en niet voor meerdere kleine spiegels, want dat kan juist voor onrust en een rommelig geheel zorgen.

5. Vloer

Hoe de vloer wordt gelegd doet veel met de perceptie van de woonkamer. Meestal wordt een vloer in de lengte van de kamer gelegd, maar wanneer je een hele smalle woonkamer hebt lijkt deze zo nog smaller. Door de vloer in de breedte te leggen lijkt een smalle woonkamer breder. Bij een brede en ondiepe woonkamer kan je de vloer wel beter in de lengte leggen, zodat hij langer lijkt. Daarnaast kan je het beste kiezen voor brede planken, zodat je zo min mogelijk naden ziet en het geheel er rustiger uitziet.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *