Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tips Wonen

4 Tips voor het maken van een verkoopplan voor je woning

Ben jij van plan je huis te verkopen, maar ben je nog niet helemaal zeker hoe je jouw woning verkoopklaar kan maken? Geen zorgen, gelukkig zijn er enkele stappen waarmee we je in dit artikel kennis laten maken, zodat jij jouw kansen op het ontvangen van een solide bod van een koper kan vergroten.

Onderzoek de lokale huizenmarkt

Natuurlijk kun je direct een makelaar inschakelen bij je huis verkopen, maar het is net zo belangrijk dat je zelf ook wat kennis van zaken hebt. Op deze manier kun je gemakkelijker samenwerken met je makelaar en kun je ook jouw eigen ideeën opgooien om jouw woning in de huizenmarkt aantrekkelijk te maken. Neem dus een kijkje op vergelijkbare woning in de buurt en besteed aandacht aan de beschikbare ruimte, functies en locatie. Denk ook na over hoe jouw woning zich verhoudt tot andere huizen die te koop staan.

Maak het huis netjes, geordend, en onpersoonlijk!

Een van de beste manieren om jouw huidige woning voor te stellen aan potentieel nieuwe inwoners, is door het niet alleen spik en span eruit te laten zien, maar ook door jouw inrichting te depersonaliseren. Je wilt er namelijk voor zorgen dat mogelijke kopers kunnen inbeelden hoe hun interieur van de woning eruit komt te zien. Het depersonaliseren van je inrichting doe je door prullaria, kunstwerkjes, foto’s andere objecten weg te halen die persoonlijk zijn. Op deze manier maak je jouw interieur meer neutraal en beter te beoordelen.

Bel een klusjesman

Houd de klusjesman gereed onder de sneltoets wanneer je van plan bent om je huis te verkopen. Veel mensen die op zoek zijn naar een huis vinden het prettig dat er niets aan hun nieuwe woning mankeert. Zorg er dus voor dat alles dat gerepareerd moet worden in orde is gemaakt voordat mogelijke kopers je woning komen bezoeken. Denk aan het repareren van sloten, lekkende kranen, het toilet, vloer-, hang- en sluitwerk, en slecht werkende stopcontacten. Op deze manier laat je zien dat je goed voor je huis hebt gezorgd, wat natuurlijk altijd goed overkomt bij kopers.

Verf de muren

Nu we het toch over klusjes hebben, bepaal ook of het tijd is om jouw huis opnieuw te verven. Kies zoveel mogelijk voor neutrale kleuren zoals wit, lichtgrijs, en beige, om je huis groter, helderder en gezelliger te maken. Een frisse laag verf zal bovendien helpen om onvolkomenheden van de muur te bedekken en een schone lei over te brengen aan potentiële kopers.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *