Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Tips and tricks voor in en om het huis waar je nog nooit aan gedacht hebt
Tips

Tips and tricks voor in en om het huis waar je nog nooit aan gedacht hebt

Hoe meer tijd je thuis doorbrengt, hoe meer problemen je opmerkt aan je ruimte. Dat kleine hoopje rommel lijkt opeens een berg; die stoffige oppervlakken zijn opeens het enige waar je aan kunt denken. Gelukkig hoef je niet al je tijd te besteden aan schoonmaken om je huis smetteloos te krijgen. Met deze eenvoudige tips voor thuis krijg je je huis in een handomdraai opgeruimd, efficiënter en schoner; en zo kun je het ook houden.

Geen schoenen-beleid

In plaats van met vuile schoenen door je huis te lopen, zodat je weer iets anders moet opruimen, kun je beter je schoenen uitdoen bij de voordeur. Volgens veel mensen die gebruik maken van een gen schoenen-beleid vermindert deze eenvoudige verandering aanzienlijk de hoeveelheid vuil, viezigheid en puin die je normaal gesproken in huis aantreft. Het is vooral belangrijk voor huizen met kamerbreed tapijt of vloerkleden, die een ingewikkelder schoonmaakproces vereisen dan hardhout of tegels. Daarnaast kun je meteen je schoenen uitdoen bij de deur, zodat er geen schoenen verspreid liggen over het gehele huis.

Baking soda

Met deze truc is dat moeilijk schoon te krijgen vuil op je pannen een probleem in het verleden. Bestuif het oppervlak met baking soda, vul de pan met water en zet hem op het fornuis om te pruttelen. Dit is een trucje dat niet zo bekend is, maar wel heel goed werkt. Laat het water een paar minuten pruttelen, zet het fornuis uit en schrob de pan met een borstel of spons naar keuze zodra het water wat koeler is.

Je hoeft geen schadelijke schoonmaakmiddelen en een hoog vuur te gebruiken om uw oven schoon te krijgen. Net zoals je pan, is het schoonmaken van je oven ook aan te raden met baking soda en water. Smeer het over de binnenkant van je oven, dan laat het zitten voor 30 minuten. Je kunt dan de pasta en de smurrie eronder wegvegen met een vochtige doek. Alles wat overblijft kan eenvoudig worden verwijderd met een beetje witte azijn in een spuitfles.

Bestek in de vaatwasser

Als je je keukengerei in de vaatwasser samenvoegt, is de kans groot dat je het niet schoon genoeg krijgt. Als keukengerei gegroepeerd is, kan het letterlijk in elkaar lepelen, waardoor water en schoonmaakmiddel geen weg meer kunnen vinden. Plaats in plaats daarvan verschillende gereedschappen in elk mandje, zodat het water zo goed mogelijk kan stromen. Hetzelfde geldt voor bakjes, borden en ander keukengerei.

Schoorsteenkap

Een schoorsteenkap, de kans is aanwezig dat je hier nog nooit van hebt gehoord. Schoorsteenkappen zijn essentieel voor de veiligheid en goede werking van je schoorsteen. Ze houden beestjes en vuil buiten en zorgen ervoor dat er geen vonken uit je schoorsteen komen. Voeg veiligheid, schoonheid en waarde toe aan je huis. De afdekkingen zijn een levenslange oplossing en eenvoudig te installeren. Afdekkingen in roestvrij staal of koper, met enkele of meerdere gaten of geen gaten, gebouwd volgens jouw wensen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *