Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Zet thuis de lekkerste decaf met de cups van De Koffiejongens
Algemeen

Zet thuis de lekkerste decaf met de cups van De Koffiejongens

Als er thuis iets is waar je niet zonder kunt, is het wel een goede koffiemachine om lekkere koffie te zetten. Daar weten we bij De Woonkamer alles van. Daarom prijkt bij ons een Nespresso-machine op het aanrecht waarmee we met de koffie capsules van De Koffiejongens in een handomdraai de lekkerste lungo’s, espresso’s en ristretto’s op tafel zetten. Iets wat we maar wat graag én vaak doen. Het mooie is dat daar niets mis mee is, omdat de cafeïne in deze verschillende koffiesmaken een stimulerende werking heeft op onze vetverbranding, ons concentratievermogen en ons energieniveau. Ook bevat cafeïne krachtige antioxidanten die een beschermende werking op ons systeem hebben. Naast deze positieve effecten kleeft er aan de inname van te veel cafeïne ook een aantal negatieve invloeden. Daarom is het aan te raden om zo nu en dan decaf te drinken.

Herkenbaar? Lees dan vooral nog even verder, want in dit artikel vertellen we je meer over de werking van cafeïne én leggen we uit waarom de decaf Nespresso-cups van De Koffiejongens niet in je koffievoorraad mogen ontbreken.

De positieve effecten van koffie drinken

Koffie is een prachtig natuurproduct dat je in zijn puurste vorm kunt drinken. Om precies te zijn, bevat een kop koffie tussen de 200 en 550 milligram antioxidanten. Chlorogeenzuur is een van die antioxidanten die het lichaam helpt om vetten en suikers te verwerken. Daarnaast werken antioxidanten ontstekingsremmend, binden ze vrije radicalen die celveroudering in de hand werken en verkleinen ze het risico op chronische ziekten. Maar deze all time favorite onder de warme dranken zit niet alleen boordevol antioxidanten, maar bevat ook andere voedingsstoffen die een goede uitwerking hebben op onze gezondheid. De cafeïne in koffie zit namelijk ook tjokvol vitaminen, zoals vitamine B5, vitamine B3, vitamine B2, magnesium, mangaan en kalium. Stuk voor stuk stoffen die bijdragen aan een gezonde bloeddruk, de opbouw van je spieren en de gezondheid van je zenuwstelsel.

Naast de positieve effecten ervaren bepaalde mensen ook diverse nadelen van het drinken van koffie met cafeïne. Deze stof kan bijvoorbeeld hartkloppingen, een gevoel van onrust, angst, trillingen en slapeloosheid veroorzaken. De ene persoon heeft hier meer last van dan het andere. De mate waarin je last krijgt van het nuttigen van (te veel) cafeïne wordt onder meer bepaald door je algehele gezondheid en de omstandigheden waarin jij je bevindt.

Genieten van de decaf van De Koffiejongens

Maar of je van nature nu heel gevoelig voor cafeïne bent of niet, het kan absoluut geen kwaad om jouw persoonlijke favoriet zo nu en dan af te wisselen met een decaf. Bijvoorbeeld als je zwanger bent, je veel stress ervaart of op tijd naar bed gaat. De smaakmakers van De Koffiejongens spelen hier goed op in met decaf in biologisch afbreekbare koffiecups. Deze zijn nog handiger dan herbruikbare Nespresso cups omdat je ze na gebruik gewoon op je composthoop kunt gooien of bij het GFT. Verder wordt de decaf gemaakt van 100% arabica bonen, is die heerlijk als lungo of espresso, iets zoet en heeft die de aangename smaak van lichtgerookte amandel. Ook de decaf koffie is rijk aan goede voedingsstoffen die bij het decafeïneren niet verloren gaan, dus je ervaart dezelfde voordelen als bij het drinken van de ristretto, espresso en lungo van De Koffiejongens.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *