Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Interieur Mooi Tips

Verhoog het woongenot, plaats dubbel glas!

Steeds meer woningen worden uitgerust met dubbel glas. Bij nieuwbouwwoningen is het tegenwoordig al standaard dat deze met dubbel glas worden opgeleverd. Dit is nodig om aan de bouwnormen te voldoen. In oudere woningen is dit natuurlijk nog niet het geval. Hierbij is het aan jou, als wooneigenaar, om het huis van dubbel glas te voorzien. Dubbel glas is, zoals de naam al doet vermoeden, een constructie met twee glasplaten. Daartussen wordt isolatiemateriaal geplaatst, hierdoor geniet je van een zeer dikke beglazing die veel voordelen geeft. Maar waarom zou je kiezen voor dubbel glas? Wat zijn de voordelen en wat levert het jou op? Dubbel glas bestellen, is dit voor jou ook de beste oplossing?

Voordelen van dubbel glas

Het klinkt zo simpel, plaats dubbel glas en verhoog direct het woongenot. Dat lijkt niet alleen zo, het is ook echt zo. Als je dubbel glas laat plaatsen, geniet je direct van talloze voordelen die het woonplezier verhogen. Zeker als je huidige woning nu uitgerust is met enkel glas, zal je de eerste weken versteld staan van het verschil. Ben jij benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Door de dikke beglazing krijgt het huis een betere isolatie. Hierdoor ontsnapt de warmte in huis niet zo snel naar buiten. Dit is weer bevorderlijk voor de energierekening. Doordat de temperatuur in huis hierdoor aangenaam blijft, zal je minder snel geneigd zijn om de thermostaat omhoog te draaien. Dit zal je duidelijk merken aan de hoogte van je energierekening. Hierdoor verdien je de investering in dubbel glas uiteindelijk vanzelf weer terug.
  • Vind je het ook zo vervelend dat de temperatuur in huis continu schommelt? Dat het in de zomers veel te warm is en in de winters te koud? Door middel van een goede isolatie met dubbel glas voorkom je dit probleem. Dubbel glas houdt de temperatuur in huis het gehele jaar door constant.
  • Met dubbel glas ben je beter bestand tegen de wisselende weersomstandigheden in ons land. Regen, wind, het zal de kwaliteit van de beglazing nooit aantasten.
  • Bij enkel glas ontstaat er sneller condens op de ramen, zowel aan de buitenzijde als binnenzijde van de woning. Als de woning niet voldoende geventileerd wordt, kan de luchtvochtigheid omhoog schieten. Hierdoor kunnen schimmelhaarden hun kans grijpen en ontstaat er een slecht leefklimaat in huis.
  • Een huis met dubbel glas is direct meer waard dan een huis met enkel glas. Potentiële kopers betalen graag wat meer als de woning al is uitgerust met dubbel glas. Door deze waardevermeerdering, kan je het huis voor een leuk bedrag verkopen en haal je de investering er altijd uit.

plaats dubbel glas

Terugverdientijd

Dubbel glas verhoogt het wooncomfort in huis. Dit kost natuurlijk wel geld. Dubbel glas is niet goedkoop, maar bedenk wel dat het een investering voor de toekomst is. In de loop der jaren verdien je de nieuwe beglazing vanzelf terug. De terugverdientijd van dubbel glas bedraagt circa 7 tot 10 jaar.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *