Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Inbreken
Algemeen Tips Wonen

Je woning beveiligen tegen inbraak

Nu de wintermaanden eraan komen wordt de kans op inbraken ook groter. Inbrekers zien hun kans in het donker, vooral als jouw woning niet goed beveiligd is tegen inbraak. Er zijn gelukkig heel wat maatregelen die je kunt treffen om inbraak te voorkomen. Zo voorkom je niet alleen dat je spullen niet geroofd worden, maar vooral dat je je gevoel van veiligheid behoudt en vergroot. Dat is immers het belangrijkst, voor jou en je gezin.

Buitenverlichting

Inbrekers houden niet van verlichting, dus is het verstandig een buitenlamp bij je voor- en achterdeur te installeren. Sommige lampen zet je gewoon handmatig aan, andere kun je met een schakelaar op tijd instellen. Daarnaast is het natuurlijk handig om een lampje aan te laten als je een avond weggaat. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Dat schrikt inbrekers af. De lampen en schakelaars die je hiervoor nodig hebt kun je tegenwoordig in de bouwmarkt of online aanschaffen. Dat geldt ook voor noodverlichting, die de weg wijst naar de uitgang in geval van brand of andere noodgevallen. Noodverlichting led online kopen en thuis installeren kan heel handig zijn en is zelfs verplicht in grote kantoorpanden of appartementen en flats. Ben je eigenaar van panden die je verhuurt, waar sprake is van een situatie met meerdere appartementen, trappenhuizen en gangen? Dan mag noodverlichting niet ontbreken. Hetzelfde geldt overigens voor een deursluiter. Die zorgt ervoor dat brandwerende deuren snel sluiten en overige deuren niet open blijven staan. Zo kan een brand zich minder snel verspreiden en kunnen inbrekers hun kans niet grijpen.

Sloten op deuren en ramen

Het is vanzelfsprekend te zorgen voor goede sloten op je deur, maar wist je dat je ook je ramen kunt voorzien van sloten? Dat is vooral handig als je op vakantie gaat of je enkele ramen in je woning nooit gebruikt. Je kunt deze ramen dan met een speciaal slot goed afsluiten. Ook je voor- en achterdeur kun je beter beveiligen, met extra sloten of een deurketting. Die koop je voordelig bij de bouwmarkt of online. Wil je nog een stap verder gaan? Dan kun je ook een alarm laten installeren. Je alarm gaat af zodra er iemand ongeoorloofd in je huis komt. Er zijn allerlei soorten alarmen te koop. Er zijn daarnaast ook videosystemen verkrijgbaar waarmee je je woning op afstand in de gaten kunt houden. Als er verdachte bewegingen of geluiden zijn, krijg je een seintje op je telefoon. Je kunt dan actie ondernemen of de politie inschakelen. Een dergelijk systeem is handig als je op een afgelegen locatie woont of slechts zelden thuis bent.

Buren

Ten slotte is het ook slim om goed contact te houden met je buren. Als iedereen in de wijk oplet en verdachte situaties meldt, is de kans een stuk kleiner dat er inbraken voorkomen. Vraag je buren bijvoorbeeld om op te letten als je een tijdje weg bent. Als je je buren vertrouwt kun je ze ook je huissleutel geven, zodat je buurman of buurvrouw je post weg kan halen bij de deur als je op vakantie bent. Stapels post bij de voordeur duiden erop dat iemand langere tijd niet thuis is. Juist dit soort signalen wil je wegnemen, zodat kwaadwillenden niet doorhebben dat jij er even niet bent.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *