Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

Waar let je op bij het inrichten van de slaapkamer?
Wonen

Waar let je op bij het inrichten van de slaapkamer? 

Een goed ingerichte slaapkamer doet wonderen voor de nachtrust. Toch wordt vaak vergeten dat de slaapkamer zeker niet enkel om in te slapen is. In steeds meer woningen is dit de plek waar lekker ontspannen wordt na een lange werkdag. Gewoon lekker televisie kijken vanuit je luie bed, een boek lezen op een comfortabele fauteuil of misschien zelfs wel juist een laatste hand aan je werk leggen in een kleine studiehoek. De slaapkamer kan van alle gemakken voorzien worden. Handig, maar dat maakt het wel lastiger om deze op de juiste manier in te richten. Waar voorheen vooral de focus op een goed bed lag, is dat tegenwoordig wel anders. 

Ben jij op zoek naar de juiste slaapkamermeubels bij intenswonen.nl? Maar heb je geen idee waar je op moet letten voor de perfecte slaapkamer inrichting? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende handige tips en weetjes.

Houd rekening met de grootte van de ruimte 


Wees je ervan bewust dat de slaapkamer vooral een oase van rust moet zijn. Het is belangrijk dat je hier tot rust kunt komen. Dat betekent niet dat er geen decoraties of felle kleuren aan de slaapkamer toegevoegd mogen worden, maar wel dat de indeling een belangrijke rol speelt. Ruimte is van essentieel belang om meer sfeer te creëren. Maak daarom optimaal gebruik van de volledige ruimte en probeer de ruimte zo vrij mogelijk te laten. Less is more. Zet de ruimte dus niet vol met allerlei kleine decoraties en kies voor één groot meubelstuk in plaats van twee of drie kleine. Zo creëer je een rustgevende en opgeruimde uitstraling en wordt slapen binnen deze ruimte een stuk fijner. 

Goed kleurgebruik 


Ben je dol op kleur? Wees dan vooral niet bang om hiermee ook in de slaapkamer te experimenteren. Houd wel rekening met het soort kleurenpalet dat je toepast. Het is geen geheim dat kleuren van grote invloed kunnen zijn op onze gemoedstoestand. Felle kleuren zorgen bijvoorbeeld voor meer creativiteit en kunnen energie geven. Tegelijkertijd zorgen ze er in de slaapkamer wellicht ook voor dat je minder snel vermoeid raakt. In de slaapkamer ben je daarom eerder op zoek naar rustgevende en lichte kleuren die de nachtrust positief zullen beïnvloeden. Denk hierbij aan verschillende pasteltinten, neutrale kleuren of koele blauwtinten. 

Vergeet ook de planten niet 


Als je geen groene vingers hebt, vraag je jezelf misschien af of planten echt noodzakelijk zijn in de slaapkamer. Hier kunnen we heel kort over zijn: jazeker. Planten spelen namelijk een grote rol bij het creëren van een gezond binnenklimaat. Ze zuiveren de lucht, zorgen voor meer zuurstof en daardoor ontstaat er een gezond klimaat om in te slapen. Vergeet bovendien ook niet de wijze waarop planten sfeer kunnen toevoegen aan de ruimte. Groen is een rustgevende kleur en oogt ook nog eens erg fris in de ruimte. 

Wil je er zeker van zijn dat de planten mooi blijven in de slaapkamer? Vraag dan om advies aan een deskundige. Zo weet je zeker welke planten het beste binnen de ruimte passen. Ook handig wanneer je geen groene vingers hebt en er zeker van wilt zijn dat deze planten met vrij weinig aandacht mooi zullen blijven. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *