Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

sierkussen
Interieur Wonen

De woonkamer sfeervol aankleden doe je zo!

De woonkamer is het gezicht van huis. Het centrale middelpunt. De ruimte waar je visite ontvangt en waar je zelf geniet van welverdiende vrije tijd. De woonkamer is dan ook een plek waar we heel wat uren doorbrengen. Juist daarom is het zo belangrijk dat deze ruimte sfeervol wordt aangekleed. Dit lijkt in de praktijk echter vaak lastig te zijn.

Tegenwoordig is het allesbehalve moeilijk om een woonkamer mooi te stylen. Bij de zoektocht naar een nieuwe woonkamer zal je al snel merken dat het mogelijk is om complete sets aan te schaffen. Hierdoor is direct alles mooi op elkaar afgestemd. Zelf spullen bij elkaar zoeken is dan ook bijna niet meer nodig. Handig, maar dit levert wel enkele nadelen op. Doordat iedereen in staat is om een volledig op elkaar afgestemde woonkamer te creëren, lijkt het alsof deze haar persoonlijkheid verliest. Mensen hebben geen persoonlijke inbreng meer. De woonkamers zien er uit alsof ze uit een showroom zijn komen wandelen, maar de persoonlijke touch ontbreekt. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. De woonkamer sfeervol aankleden doe je zo!

Sierkussens zijn een must

Sierkussens mogen niet ontbreken in de woonkamer. Je kunt deze kussens zowel gebruiken op de bank als op een loungestoel of zelfs een comfortabel plekje op de grond maken. Een sierkussen brengt niet alleen extra comfort. Het brengt ook nog eens eenvoudig extra veel sfeer in de ruimte.

Het zit hem natuurlijk al in de naam: sierkussens. De kussens worden dan ook met name gebruikt om de ruimte te versieren en meer persoonlijkheid en kleur te geven. Tegenwoordig zijn deze dan ook in alle soorten en maten verkrijgbaar. Kies voor een opvallende kleur of bijzonder formaat voor een speelse touch op de bank. Houd er wel rekening mee dat de kleuren afgestemd zijn op de rest van de ruimte. Zo creëer je tevens meer harmonie voor een extra warm en sfeervol effect.

Persoonlijke touch

Het gevoel alsof er iets ontbreekt in de woonkamer is vaak moeilijk te plaatsen. Want wat ontbreekt er dan? In veel gevallen mist het gevoel van ‘thuiskomen’. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door meer aandacht te besteden aan persoonlijke elementen.

De woonkamer is het visitekaartje van het huis. Deze hoort direct te laten zien wie hier woont. Daarom mag je ook best uitpakken met verschillende persoonlijke decoraties en meubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van erfstukken met een bijzonder verhaal? Of een verzameling beeldjes? Bewaar deze niet meer achter gesloten deuren, maar stel ze tentoon. Dit zijn de dingen die deze ruimte in één klap een stuk persoonlijker én sfeervol maakt.

Je kunt het natuurlijk ook relatief eenvoudig houden door het gebruik van foto’s van jouw meest dierbare momenten. Ben je dol op afwisseling? Investeer dan in een grote collagelijst. Zo kan je gemakkelijk ieder jaar nieuwe foto’s ophangen.

sprei

Een kleurrijke sprei

Kleurrijke spreien & dekens brengen direct meer sfeer in de woonkamer. Bovendien zijn ze ook nog eens multifunctioneel.

Waar ze overdag vooral een decoratieve functie hebben, kun je ze ’s avonds eenvoudig gebruiken om van meer warmte te genieten op de bank. Lekker gewikkeld in een fijne sprei of deken, kijkend naar jouw favoriete serie en een bak lekkers op tafel. De perfecte winteravond, nietwaar?!

Een kleurrijke sprei of deken is niet alleen heel comfortabel, maar geeft de ruimte ook direct iets extra’s. Deze kan veel doen voor het interieur en als ware eyecatcher dienen. Voor iedere woonkamer is er wel een geschikte sprei te vinden. Is de rest van de woonkamer relatief sober gestyled? Kies dan voor een opvallende kleur als speelse tegenhanger. In een drukke ruimte kun je juist weer voor meer rust zorgen door voor een neutrale warmte tint te kiezen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *