Dewoonkamer

Tips en infomatie over de woonkamer

De voordelen van een PVC vloer.v1
Interieur Mooi Tips

De voordelen van een PVC vloer

Pvc vloeren worden steeds populairder. Vroeger had men keuze uit echte houten vloeren die een leven lang meegaan of laminaat wat goedkoper is maar niet zo lang meegaat. Pvc vloeren bestaan niet uit hout maar uit meerdere lagen kunststof. Pvc vloeren zijn zeer geschikt voor ruimtes waarbij hoge kwaliteit en duurzaamheid belangrijk is.

Pvc is nog niet heel lang op de markt als vloer. Vroeger was pvc niet geschikt hiervoor omdat het schadelijke stoffen bevatte. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en kan er zonder zorgen gebruik van gemaakt worden.

Het is niet zo raar dat de vloeren zo populair zijn geworden. Er zijn genoeg voordelen te benoemen.

Enkele redenen om voor en pvc vloer te kiezen:

  • Het leggen van een pvc vloer is erg makkelijk. Zo bestaat er pvc kliklaminaat wat net als laminaat eenvoudig te leggen is. Er is ook plak pvc. De naam zegt het al, dit dient geplakt te worden.
  • De technieken zijn zo goed ontwikkeld dat je bijna niet kan zien of het een pvc vloer is of een echte houten vloer. Ook voel je niet direct of het een pvc-vloer is. De nerven van het hout worden exact nagebootst. Ga je liever voor tegellook? Ga dan voor pvc tegels.
  • De levensduur van pvc vloeren zijn erg lang. Pvc is een duurzame materiaal en wordt milieuvriendelijke geproduceerd.
  • Pvc vloeren staan bekend als geruisloze vloeren. In de vloeren zitten geluiddempende technieken verwerkt wat perfect is voor een appartement. Zo voorkom je ruzie met de buren. Daarnaast worden er in sommige flatgebouwen eisen gesteld aan de vloer. Een pvc vloer komt daar dus voor in aanmerking.
  • Pvc is uitstekend te combineren met vloerverwarming in tegenstelling tot houten vloeren. Vloerverwarming is steeds vaker de standaard en daarom is pvc ideaal.
  • Pvc vloeren zijn onderhoudsvriendelijk. Ze zijn krasbestendig en hebben niet veel onderhoud nodig. Enkel stofzuigen of dweilen is voldoende. Houten vloeren moeten geschuurd worden en zijn gevoelig voor vocht.

Enkele redenen pm voor en pvc vloer te kiezen

De verschillen tussen PVC- en laminaatvloer

Laminaat is tot dusver de meest gekozen vloersoort in Nederland. Pvc vloeren zijn nog vrij nieuw voor de Nederlander en men kent de verschillen dan ook niet. Er zijn meerdere redenen waarom je beter kunt kiezen voor PVC dan voor laminaat. Laminaat is vaker niet dan wel geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast is het contactgeluid op een laminaatvloer veel hoger dan op een pvc vloer. Laminaat is stijf en daardoor worden geluiden sneller weerkaatst. Een goede pvc vloer is zo goed als stil.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *